6.3.2013

Savulohi- tai porotahna

Joululahjaksi saamani tehosekoitin oli vähällä jäädä lojumaan käyttämättömänä keittiön tason nurkkaan, mutta viime viikonloppuna otin sen käyttöön ja surautin savuporosta ja -lohesta tahnaa ruisleipästen päälle levitettäväksi ja synttärivieraille tarjottavaksi. Molemmista tahnoista tuli herkullista ja ne keräsivät kehuja myös vierailta. Tätä pitää tehdä toisenkin kerran... tosin seuraavaksi aion pyöräyttää tehosekoittimella marjasmoothien. 

Kivaa keskiviikon jatkoa! :)

1 punasipuli
1 suolakurkku
n. 1 dl turkkilaista jogurttia
1 pkt (200 g) maustamatonta tai mustapippurituorejuustoa
n. 100 g savupororouhetta tai kylmäsavulohta
(tuoretta persiljaa tai tilliä)

Leikkaa punasipuli ja suolakurkku lohkoiksi, laita ne tehosekoittimeen ja silppua. Lisää muut ainekset ja pyöritä, kunnes tahna on tasaista. 

Tahnan tekeminen onnistuu mainiosti myös ilman tehosekoitinta - pilko tällöin ainekset pieneksi silpuksi ja sekoita yhteen kulhossa.

Levitä tahna leipästen päälle ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa (lohitahnan kaveriksi sopii hyvin myös tilli). 


2 kommenttia:

  1. Savuporo ja kylmäsavulohi - 2 mun suosikkia! Yummy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savuporo ja kylmäsavulohi on kyllä molemmat herkkua! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)