31.10.2012

Väriläiskä

Näin pimeän vuodenajan ja harmaan arjen keskellä sitä kaipaa piristäviä asioita, sellaisia kuin tämä värikylläinen kuva, joka tekee mielestäni synkimmästäkin päivästä aurinkoisen. Kyseessä on Sibyllen koti Madridissa, jonka löysin Apartment Therapyn Room for Color -kilpailukuvien joukosta. Pidän tässä erityisesti siitä, kuinka raikkaalta kirkkaankeltainen näyttää valkoiseen yhdistettynä. Kirjoituskone, valaisin ja jätskitaulu ovat myös hienoja!

Kuva täältä.

Jos kaipaat lisää väriterapiaa, niin Apartment Therapyn Room for Color 2012 -kilpailukuvista löytyy enemmänkin värikkäitä koteja.

Iloista keskiviikkoiltaa! :)

30.10.2012

Tuunatut pullot

Tuuli bloggasi viime viikolla siitä, kuinka lonkeropullosta syntyi spray-maalin avulla hauska keltainen kukkamaljakko. Tämä sai minut havahtumaan mitä aarteita sitä onkaan tullut roudattua pullonpalautukseen. 

Löysin meiltä pari muotoilultaan mukavan näköistä tyhjää olutpulloa (ja opin arvostamaan miehen erikoisolutharrastusta hieman enemmän), jotka pesin huolellisesti ja joista liuotin etiketit pois. Sen jälkeen ne saivat pari kerrosta maalia pintaansa. Pirteän keltaisen sijaan minun maljakoistani tuli mattamustat, joku voisi pitää näitä ehkä karuina, mutta itse tykkään lopputuloksesta valtavasti.


29.10.2012

Inspiration

Tänään se on sitten avattu, Indiedays Inspiration nimittäin. Kolmesataa upeaa blogia, joista ne ihanimmat voi klikkailla omalle suosikkilistalleen. Muotia, kauneutta, ruokaa, sisustusta, lifestylejuttuja. Mukana myöskin Paikka maailmassa. Käyhän kurkkaamassa ja tutustumassa uuteen yhteisöön täällä. 



Kivaa alkanutta viikkoa! :)

28.10.2012

Sunnuntaitervehdys

Heippa taas! Viikonloppuni on ollut täpötäynnä monenlaista mukavaa ohjelmaa, meillä on käynyt paljon vieraita, sekä rakkaita ja läheisiä ihmisiä että uudempia tuttavuuksia. Olen kokannut ja syönyt paljon hyvää ruokaa, ja Oulun yöelämässäkin tuli pyörähdettyä. Kohta lähdetään vielä kävelylenkille kauniin lumisiin maisemiin ja äänestämään kunnallisvaaleissa vielä äkkiä ennenkuin äänestyspaikat sulkeutuvat.

Bloggailuun tuli touhun ja tohinan myötä pienenpieni tauko, mutta nyt onkin taas ideoita mielessä vaikka millä mitalla. Luvassa on ainakin pieniä iloja, tämän viikonlopun uusien sisustushankintojen esittelyä, inspiraatiokuvia ja talvi-iltoina lämmittäviä ruokia ja juomia.

Mukavaa sunnuntai-iltaa! :)




24.10.2012

Punajuuri-briejuustosalaatti

Toissa viikonlopun tupareiden jäljiltä jääkaappiimme jäi iso pala brie-juustoa, jolle on pitänyt keksiä erilaisia käyttötarkoituksia, jotta se ei menisi vanhaksi. En tiedä kuinka tämä on mahdollista, yleensä kun meillä juustot katoavat kaapista alta aikayksikön, en tiedä (tai ainakaan tunnusta) minne. 

Olen yleensä tehnyt brie-juustosta mansikkaisia tai hedelmäisiä salaatteja, mutta ne tuntuivat vähän turhan kesäisiltä tähän hetkeen, joten päätin kokeilla brieä vuohenjuuston sijaan  punajuurisalaattiin. Salaatista tuli todella herkullista myös näin, vaikka täytyy sanoa että vuohenjuusto säilyy edelleen suosikkinani. Onhan se mukava kuitenkin kokeillalillä myös jotain erilaista, joten tässäpä salaatin resepti tällä kertaa brien kera. 

punajuuria
öljyä
hunajaa
vaaleaa balsamicoa
rosmariinia
brie-juustoa
pinjansiemeniä
rucolaa

Ota brie-juusto jääkaapista huoneenlämpöön. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä punajuurilohkot pellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle öljyä, hunajaa, vaaleaa balsamicoa ja rosmariinia. Paahda punajuurilohkoja 200-asteisessa uunissa kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä pintaansa (n. 30 minuuttia). Kääntele punajuurilohkoja tarvittaessa paahtamisen keskivaiheilla.

Pese rucola ja leikkaa brie-juusto palasiksi. Levitä rucolat ja juustot lautasille tai salaattikulhoon. Lisää päälle paahdetut punajuuret. Paahda pinjansiemeniä kuivassa, kuumassa pannussa niin että ne saavat väriä pintaansa, ja lisää salaatin päälle. Ripottele salaatille kastikkeeksi öljyä ja balsamicoa.



23.10.2012

Haaste: Ikean ihanimmat

Sain Life on Plate -blogin Milmalta haasteen, jossa tarkoitus on valita uusimmasta Ikean kuvastosta suosikkinsa. Ikea ei kuulu Milman tapaan meikäläiselläkään sisustusostospaikkojen ykkössuosikkeihin, mutta kyllähän sieltä on tullut silti vuosien varrella yhtä ja toista ostettua, lähinnä kaikenlaista vähän pienempää tavaraa, mutta myös yksi isompikin huonekalu, Expedit-kirjahylly.

Kuva: IKEA





Haasteen tehtävä oli siis seuraava:

- Valitse kolme tuotetta mitä haluaisit IKEAN 2012-13 kuvastosta.
- Valitse yksi tuote mistä luulet tulevan "The hitti".
- Jaa haaste kolmelle blogille eteenpäin.

Ehdoton ykkössuosikkini kuvastosta on kansikuvassakin komeileva Eivor-huopa. Rakastan sekä lämpimien huopien kätköön käpertymistä että mustavalkoraitoja, joten tämä oli aika itsestäänselvä valinta.

Muut valinnat liittyvätkin sitten työhuoneeseen. Minulla on tarkoitus hankkia jossain vaiheessa itselleni työpöytä, ja Ikean valikoimista varteenotettavimmalta vaihtoehdolta tähän tarkoitukseen vaikutti valkoinen Micke. Työhuone kaipaa myös valaisinta, ja rouheaa tehdastunnelmaa henkivä Hektar-kattovalaisin olisi mielestäni varsin hauska valinta huoneeseen, jossa tehdään töitä näpyttelemällä tietokoneita.

IKEA favourites

Kuvat IKEA, kollaasi tehty Polyvoressa.


Kolmen kuvastosuosikin lisäksi en voi olla lisäämättä tähän postaukseen myös yhtä ylimääräistä Ikea-lemppariani, jota en kuitenkaan uudesta kuvastosta bongannut, taitaa olla vanhempaa mallistoa. Eivor Fågel -tyyny on kuitenkin kyseessä, ja nuo lintuset ovat mielestäni aivan hurmaavia.

IKEA favourite 2

Kuvat IKEA, kollaasi tehty Polyvoressa.

Sitten se "the hitti". Veikkaan, että Lappljung Ruta -tyynynpäällinen voisi saavuttaa suuren suosion, perusteluina trendikäs kuosi sekä se, että tämä sopii hyvin samaan sisustukseen kuin ainakin blogimaailmassa kovin suosittu Stockholm Rand -matto, joten veikkaukseni on että tämä tyyny saattaisi löytää tiensä moniin koteihin joista kyseinen matto jo löytyy.

IKEA hit product


Kuvat IKEA, kollaasi tehty Polyvoressa.

Tämä haaste on tainnut kiertää jo niin monessa blogissa, etten jaa sitä nyt varsinaisesti kenellekään eteenpäin, mutta haastan mukaan kaikki blogilliset ihmiset, jotka eivät ole vielä saaneet tätä haastetta ja haluavat tämän tehdä.

Kivaa tiistai-iltaa! :)

PS. Tämän IKEA-haasteen liikkeelle laittaneen ennen Sisusta siis -blogista löytyy muuten sekä faktaa haasteen leviämisestä että Hektar-valaisimen arvonta, johon on vielä pari päivää aikaa osallistua.  

22.10.2012

Puolukka-rahkapiirakka

Eilen meillä herkuteltiin rahkapiirakalla. Kaivoin myös Taika-lautaset pitkästä aikaa esiin kaapin perukoilta, ne sopivat mielestäni kauniisti syksyyn.

Kokeilin tällä kertaa tehdä piirakkaan ruispohjan, joka toimikin puolukoiden kanssa hyvin yhteen. Samalla reseptillä voi tehdä tosin myös vaalean pohjan korvaamalla ruisjauhot vehnäjauhoilla. Puolukoiden lisäksi täytteeksi sopivat myös mustikat tai muut marjat, tai vaikkapa omenalohkot ja kaneli.

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g maitorahkaa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
puolukoita

Nypi huoneenlämpöinen voi ja sokeri yhteen. Sekoita leivinjauhe huolellisesti jauhojen sekaan. Yhdistä jauhoseos ja taikinan muut aineet voi-sokeriseokseen. 

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Ripottele puolukat taikinan päälle.

Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää se varovasti rahkan sekaan, samoin sokeri. Levitä rahkaseos piirakan päälle.

Paista 200 asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

21.10.2012

Kynttilöitä ja lyhtyjä



Vaikka eilen siitä valitinkin, on näissä hämärissä illoissa puolensakin - kynttilöiden valossa tunnelmointi nimittäin. Valkoinen ja metallilankainen lyhty ovat tuparilahjoja, oikein mieluisia sellaisia näin syksyn synkkyyden keskellä. Valkoinen saattaa muuttaa vielä jossain vaiheessa parvekkeelle, mutta se sopii mielestäni mukavasti myös tuohon olohuoneen ikkunan eteenkin.



Täällä Oulussa oli tänä aamuna pakkasasteita ja maa kuurassa. Odotan kovasti jo ensilumen saapumista - se toisi mukanaan  tervetullutta valoisuutta tähän pimeään vuodenaikaan.

Kuulasta ja kaunista sunnuntain jatkoa! :)

20.10.2012

Ihana valo

Kuinka ilahduttavaa ja mieltä piristävää onkaan kaikkien harmaiden sadepäivien ja lähes heti työpäivän päättymisen jälkeen laskeutuvan hämärän jälkeen nauttia aurinkoisesta lauantaista. Eikä vähiten siksi, että pääsin pitkästä aikaa kuvaamaan kotia päivänvalossa. Kyllähän tuo aurinkokin asettaa omat haasteensa valokuvaukselle, mutta kyllä se silti keinovalon aina voittaa. Ja vaikka poutasää toi mukanaan kylmyyden, ei sekään haittaa edes tällaista vilukissaa, kun pääsee imemään itseensä energiaa auringonvalosta.







Leppoisaa lauantai-iltaa! :)

19.10.2012

Tunnustus | Blog Award


Sain ihanan Churrumichuti -blogin Laurenilta tunnustuksen, paljon kiitoksia siitä! Tunnustus olisi pitänyt laittaa eteenpäin 15 blogille, mutta jätän sen tällä kertaa väliin ja tyydyn vain kiittämään. 

Mukavaa viikonloppua! Tervetuloa myös uusille lukijoille, ja iso kiitos kaikille blogiani jo pitempään seurailleille! Sitä tulee aivan liian harvoin sanottua, kuinka ilahduttavaa onkaan, että jaksatte lukea ja kommentoida näitä meikäläisen sepustuksia ja kuvia. :)

Lovely Lauren from the beautiful blog Churrumichuti gave me a blog award. Thank you so much, you made my day! I'm sorry, but I won't forward the award this time. 

Have a nice weekend everybody! A warm welcome to all new readers, and many thanks to you who have been following my blog for a bit longer time, too. :)


18.10.2012

Kinkku- tai katkarapupiirakka

Tässäpä lopultakin illanistujaisten luottotarjottavani eli suolaisen piirakan ohje. Piirakan täyte perustuu ranskalaisen quiche lorraine -kinkku-juustopiirakan reseptiin, mutta olen tehnyt tällä samalla ohjeella myös katkarapupiirakkaa sekä kasvispiirakkaa, johon laitoin kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. 

Jujuna tässä piirakassa on täytteen ainesten paistaminen ensin paistinpannulla, mikä antaa niille mukavasti lisämakua. Käyttämäni suolaisen piirakan pohjan ohjeen olen julkaissutkin aiemmin täällä. Tällä kertaa tosin käytin valmista ruis-kaurapohjaa. 



200 g saunapalvikinkkua tai katkarapuja
1/2 purjoa
1/2 paprikaa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
150 g juustoraastetta (esim. emmental)
persiljasilppua
ripaus suolaa ja pippuria

Suikaloi kinkku tai sulata pakastekatkaravut. Pese ja suikaloi purjo ja paprika. Paista kinkkua tai katkarapuja, purjoa ja paprikaa halutessasi paistinpannulla tilkassa öljyä niin että ne saavat hieman väriä.

Sekoita ruokakerma, kananmuna, juustoraaste ja persiljasilppu yhteen, ja lisää pieni ripaus suolaa sekä pippuria. 

Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Lisää kinkku tai katkaravut, purjo ja paprika. Kaada niiden päälle ruokakerma-juustoseos. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

16.10.2012

Lämpöä lokakuiseen iltaan

Kylmää, pimeää, räntäsadetta... Tällaisina syysiltoina tarvitaan jotain lämmittävää, ja mikäpä sopisikaan siihen paremmin kuin kauniissa kaakeliuunissa rätisevä tuli. Vaikka näiden äärelle ei pääsekään lämmittelemään konkreettisesti, lämmittävät ne kummasti mieltä näin kuvistakin katseltuina, vai mitä? :)





Kuvat: Stadshem


 Kuvat: Alvhem

Tunnelmallista tiistai-iltaa! :)