11.1.2012

Ratatouille

Tänään paikassa maailmassa valmistui provencelainen kasvisruokaklassikko ratatouille. Parasta tämä on tosin kesällä, kun kaupasta ja torilta löytää herkullisia uuden sadon kotimaisia kasviksia. Resepti on alunperin peräisin Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta -keittokirjasta.

Tuunasin ratatouillea tällä kertaa lisäämällä siihen hieman maanantain lohisalaatista ylijäänyttä tuoretta pinaattia (laitoin pari desiä pestyä ja silputtua pinaattia kattilaan tomaattien sekaan samassa vaiheessa muiden kasvisten kanssa).


700 g tomaatteja
400 g munakoisoa
250 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
suolaa ja mustapippuria

Paloittele tomaatit. Kuumenna kolmannes öljystä kattilassa ja kypsennä tomaatit siinä niin että ne soseutuvat hieman. Nosta kattila tämän jälkeen pois levyltä.

Pilko munakoiso ja kesäkurpitsa sillä aikaa kun tomaatit kypsyvät. Kuumenna paistinpannussa puolet jäljellä olevasta öljystä ja paista munakoisoja ja kesäkurpitsoja siinä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Siirrä ne tämän jälkeen erilliseen astiaan.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa loput öljystä ja kuullosta sipuleita ja valkosipuleita siinä. Pilko paprikat, ja lisää ne lopuksi pannulle, ja anna pehmentyä hieman.

Lisää kaikki kasvikset tomaattien sekaan kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja silputuilla tuoreilla yrteillä.

Ratatouille on herkullinen kasvisruoka ihan sellaisenaan, mutta se sopii myös lihan tai kalan lisukkeeksi.

3 kommenttia:

  1. Ai että tuli vesi kielelle, ratatouille on niin herkkua! Taidanpa ottaa tämän reseptin muistiin. :) Ja hauska tuo timjamiruukku!

    VastaaPoista
  2. Muistiin taidan minäkin laittaa, sen verran herkulta näyttää! Kiitos. :)

    VastaaPoista
  3. Joo, tästä tuli kyllä herkullista, voin kyllä suositella tätä ohjetta. :) Ja Annastiina, eikö olekin, nuo yrttiruukut ovat kyllä lemppariesineitäni keittiössä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)