16.1.2012

Mimosakeitto

Mies toivoi tämän päivän illalliseksi kevyttä kasvissosekeittoa(!), mikä sopi minulle erilaisten kasviskeittojen suurelle ystävälle paremmin kuin hyvin. Tämän resepti pohjautuu Mireille Guilianon Ranskattaret eivät liho -kirjan Mimosakeitto-ohjeeseen. Kirjan keitto on kevennysviikonlopun ruokaa, jonka teho perustuu purjon nestettä poistavaan vaikutukseen. Teen keittoa kuitenkin yleensä ihan normaaliksi arkiruuaksi vähän maustetumpana versiona, jolloin se ei maistu liian "laihdutusruualle" vaikka kevyttä onkin. Aika normaalia kasvissosesoppaahan tämä on, mutta vähän vaihtelua tuovana jujuna on keräsalaatti ja keiton tarjoaminen kananmunan kera. Tästä satsista tulee noin neljä annosta.

1 keräsalaatti
200 g porkkanaa
200 g mukulaselleriä
200 g naurista
(tai haluamiasi juureksia n. 200 g kutakin)
400 g purjoa
200 g kukkakaalia
1 valkosipulinkynsi
kasvislientä
suolaa ja pippuria
kovaksi keitettyä kananmunaa pilkottuna

Kuori juurekset ja valkosipuli. Pese purjo, kukkakaali ja persilja. Leikkaa kasvikset reilunkokoisiksi lohkoiksi ja silppua persilja. Laita muut kasvikset paitsi persilja ja kukkakaali kattilaan, ja lisää kasvislientä sen verran että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Keitä n. 40 minuuttia. Lisää kukkakaali ja persilja ja keitä vielä 15 minuuttia. Soseuta kasvikset liemineen sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa keitto persiljasilpun ja pilkotun keitetyn kananmunan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)